انتخابات 2020 آمریکا؛ نبرد ترامپ و بایدن بر سر ایالت های مرکزی

به گزارش جعبه مهر، تنها 72 ساعت مانده به روز رسمی انتخابات سراسری در آمریکا، جو بایدن و دونالد ترامپ، دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه با سفر به ایالت های مرکزی این کشور، به دنبال جذب آرا از شهروندانی هستند که در انتخابات گذشته به آنها روی خودش نشان نداده بودند؛ جو بایدن به آیوا رفته و ترامپ هم به مینه سوتا سفر کرده است.

انتخابات 2020 آمریکا؛ نبرد ترامپ و بایدن بر سر ایالت های مرکزی

شبکه خبری بی بی سی در گزارشی آورده است: جو بایدن که نظرسنجی ها او را پیشتاز رقابت امسال معرفی می کنند روز جمعه، 30 اکتبر، به ایالت آیوا رفت؛ ایالتی که در سال 2016 با 10 درصد اختلاف دونالد ترامپ را به هیلاری کلینتون ترجیح داد. بایدن حتی در جریان نخستین رقابت درون حزبی در آیوا، نتوانست با پیت بوجچیچ و برنی سندرز و الیزابت وارن، دیگر نامزدهای حزب دموکرات در آیوا رقابت کند و همین موجب شد کارزار انتخاباتی خود را با شکستی بزرگ در این ایالت کلید بزند.

همزمان، دونالد ترامپ با سفر به مینه سوتا نشان داده که امیدوار است این ایالت را که سال 2016 با اختلاف کمی، به کلینتون روی خوش نشان داده بود جذب خود کند.

مینه سوتا که شهر مینیاپولیس آن در 6 ماه گذشته و پس از مرگ جورج فلوید، کانون اعتراضات به خشونت پلیس و جنبش جان سیاهان مهم است بوده، به طور سنتی به نامزدهای دموکرات رای داده است.

جو بایدن که از زمان همه گیری ویروس کرونا سفرهای ایالتی خود را محدود کرده و مانند ترامپ میتینگ های بزرگ برگزار نمی کند، در چند روز باقی مانده به روز رسمی انتخابات (سوم نوامبر) سفرهای متعددی را در پیش گرفته است. او جمعه علاوه بر آیوا، به ویسکانسن و مینه سوتا هم رفت و پر سفرترین روز کارزار خود را رقم زد.

بایدن که در نظرسنجی ها با حدود 10 امتیاز در سطح ملی پیش است، در ایالت های رقابتی و حساس چون فلوریدا، پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسن تنها حدود 5 درصد یا کمتر با ترامپ فاصله دارد و همین پیش بینی درباره نتایج نهایی انتخابات امسال را بسیار سخت کرده است.

روز جمعه، 30 اکتبر، گزارش شد که تا به امروز 85 میلیون آمریکایی از طریق پست یا حضور در مراکز رای گیری، آرای خود را تسلیم کرده اند. این رکورد جدیدی برای رای دادن پیش از موعد طی 110 سال گذشته در آمریکا است و انتظار می رود میزان مشارکت در انتخابات به قدری بالا باشد که رکورد سال 1908 را بشکند.

بنابر همین گزارش ها، از میان این 85 میلیون رای، 55 میلیون نفر به صورت پستی رای داده اند.

جو بایدن روز جمعه در بیرون پارک ایالتی فیرگراوند مینه سوتا برای 22 دقیقه در یک مراسمی که به علت کرونا همه با خودرو در آن شرکت کرده بودند سخنرانی کرد اما بوق ممتد خودروهای حامی دونالد ترامپ بارها سخنرانی او را مختل کردند.

او در واکنش به این اعتراض با بوق گفت: می دانید چرا آنها نمی خواهند صدای من را بشنوند. چون به شنیدن صدای رئیس جمهوری که هیچ وقت چیزی نمی گوید عادت کرده اند. آنها به هیچ نشنیدن عادت کرده اند.

او یک بار دیگر هم وقتی از ضرورت ماسک زدن سخن می گفت با بوق ممتد حامیان ترامپ روبرو شد و گفت: این یک بیانیه سیاسی نیست مانند بوق زدن اون افراد بی ریخت اون طرف. این اظهارات بایدن به بلندتر شدن بوق خودروهای مخالف او انجامید.

بایدن عملکرد رقیبش دونالد ترامپ در مبارزه با کرونا را به اصلی ترین موضع انتخاباتی خود تبدیل کرده و روز جمعه هم یک بار دیگر گفت: دونالد ترامپ پرچم سفید تسلیم را بالای سر برده اما نه مردم تسلیم خواهند شد و نه من.

او همچنین به جامعه بزرگ سومالی-آمریکایی های مقیم مینه سوتا پرداخت و گفت: او (دونالد ترامپ) به طرز بی شرمانه ای مهاجران سومالیایی را که برای زندگی بهتر به آمریکا آمده اند و به این ایالت و کشور خدمت می کنند، با تروریست ها مقایسه می کند. ما رئیس جمهوری می خواهیم که همه ما را به هم نزدیک کند نه این که بین ما تفرقه بیاندازد.

ایلهان عمر، کننده سومالیایی تبار ایالت مینه سوتا یکی از دموکرات های جوان و پیشرو مجلس کنندگان آمریکاست که بارها با اظهارات مهاجرت ستیزانه و اسلام هراسانه حامیان ترامپ و در مواردی خود او روبرو شده و یکی از دلایل حساس شدن فضای سیاسی در این ایالت بوده است.

سفر روز جمعه بایدن به مینه سوتا در حالی صورت گرفت که نظرسنجی ها او را با ضریب اطمینان بالایی پیش تر از ترامپ در این ایالت می دانند اما ناظران انتخابات امسال می گویند این سفر نشان می دهد که ستاد بایدن نگران تحولات در مینه سوتا است.

خود او هم روز جمعه و پیش از ترک شهر ویلمینگتون در دلاوار (محل زندگی و اقامت بایدن) به خبرنگاران گفت که بنا ندارد هیچ چیزی را تمام شده و از پیش معین فرض کند.

استطاعت مالی قابل توجه ستاد انتخاباتی بایدن که تقریبا دو برابر ترامپ برآورد شده، به او اجازه داده که حتی در ایالت هایی چون آیوا و جورجیا هم فعالیت گسترده ای داشته باشد؛ دو ایالتی که از سال 1992 که بیل کلینتون در آنها رای آورد، دیگر به نامزدهای دموکرات رای نداده اند.

حالا تنها 72 ساعت مانده به آغاز روز رسمی رای گیری در سراسر آمریکا، دموکرات ها حتی به کسب پیروزی در تگزاس هم امیدوار شده اند؛ ایالتی که از سال 1976 که به جیمی کارتر رای داد، دیگر دموکرات ها را شاد نکرده است.

چنانچه جمهوری خواهان انتخابات در تگزاس را به دموکرات ها ببازند، باید برای باقی ماندن در رقابت های سیاسی آینده به سوی تحول ساختاری و جذب آرای اقشار بیشتری از جامعه آمریکا بروند.

نظرسنجی ها فاصله دونالد ترامپ و جو بایدن در تگزاس را بسیار کم برآورد کرده اند.

تا کنون 9 میلیون نفر در تگزاس در رای گیری پیش از موعد شرکت کرده اند که از آمار کل شرکت کنندگان این ایالت در سال 2016 هم بیشتر است.

در سوی دیگر انتخابات آمریکا، دونالد ترامپ هم روز جمعه به ایالت مینه سوتا سفر کرد. او در چند روز پایانی این ماراتن، به چند ایالت صنعتی میشیگان، ویسکانسن و پنسیلوانیا سفرهای متعددی کرده است؛ ایالاتی که به طور تاریخی به دموکرات ها رای می دهند اما در سال 2016، او با تکیه بر آرای میشیگان، ویسکانسن و پنسیلوانیا توانست هیلاری کلینتون را شکست دهد.

او در سال 2016، در مینه سوتا تنها با 44 هزار رای کمتر، رقابت را به هیلاری کلینتون واگذار کرد.

ترامپ روز جمعه در شهر مینیاپولیس که از سال 1972 تا به امروز به هیچ نامزد جمهوری خواهی رای نداده، ضمن اشاره به بخت کم خود در این شهر گفت: اما ما در مینه سوتا خیلی محبوبیم چرا که من مینیاپولیس را از یک فاجعه نجات دادم.

اشاره رئیس جمهور آمریکا به اعزام گارد ملی به مینیاپولیس برای کنترل ناآرامی ها بعد از مرگ جورج فلوید در اواخر ماه مه امسال بود. اما در حقیقت، این فرماندار دموکرات مینه سوتا بود که دستور اعزام گارد ملی به مینیاپولیس را صادر کرد.

او همچنین روز جمعه در شهر دیترویت ایالت میشیگان که قطب تاریخی تولید خودرو است گفت: رای دادن به من یعنی حفظ و خلق مشاغل مرتبط با خودروسازی و دیگر فرصت های کاری در میشیگان که پایگاه شان در همین ایالت است.

ترامپ قرار است ظرف سه روز آینده 13 سفر انتخاباتی دیگر هم برگزار کند.

ستاد انتخاباتی او سه میتینگ در پنسیلوانیا (شنبه)، پنج میتینگ در میشیگان، آیوا، کارولینای شمالی، جورجیا و فلوریدا (یکشنبه) و پنج میتینگ دیگر در روز دوشنبه در کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، ویسکانسن و میشیگان برنامه ریزی کرده است.

میتینگ هایی که نشان از تمرکز ترامپ بر ایالت های کلیدی چون پنسیلوانیا، میشیگان و فلوریدا دارد. اما سفر او به جورجیا و کارولینای شمالی که معمولا جمهوری خواهان مسئله ای برای کسب آرای آنها ندارند می تواند نشان دهنده نگرانی رئیس جمهوری آمریکا از نزدیک بودن رقابت در این دو ایالت باشد. ، ایسنا

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 7993

به "انتخابات 2020 آمریکا؛ نبرد ترامپ و بایدن بر سر ایالت های مرکزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتخابات 2020 آمریکا؛ نبرد ترامپ و بایدن بر سر ایالت های مرکزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید