بلند شدن فریاد مجازات بن سلمان در آمریکا

به گزارش جعبه مهر، بایدن تاکید نموده که مبنای روابط دولت آمریکا با عربستان سعودی و دیگر دولت های مشابه در دوره ریاست جمهوری او روی موضوع ضرورت رعایت حقوق بشر پایدار خواهد شد.

بلند شدن فریاد مجازات بن سلمان در آمریکا

انتشار گزارش اخیر دولت آمریکا درباره پرونده قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد دولت سعودی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول ترکیه، موجی از درخواست ها را از دولت بایدن برای تنبیه جدی و تحریم محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در فضای سیاسی و رسانه ای آمریکا ایجاد نموده است.

به گزارش خبرنگاران به نقل از وب سایت رادیو ملی آمریکا، انتشار گزارش جمع بندی سازمان های اطلاعاتی آمریکا مبنی بر کشته شدن جمال خاشقجی ستون نویس واشنگتن پست در سال 2018 با اطلاع و تایید محمد بن سلمان ولیعهد سعودی ، موجی از درخواست ها برای مجازات پادشاه آینده سعودی را سبب شده است.

عکس آرشیوی/ فرانس پرس

این گزارش که روز آدینه منتشر شد ، نشان می دهد بن سلمان که پیشتر نیز به طور جدی مظنون به اطلاع و آمریت در این قتل بود، عملیات کشتن خاشقجی را در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول، تأیید نموده است.

در روز انتشار این گزارش، وزارت امور خارجه ایالات متحده به منظور مجازات، برای 76 مقام سعودی ممنوعیت ویزا صادر کرد. اما تا به امروز هیچ مجازات مستقیمی برای بن سلمان اعلام نشده است.

آدام شیف رئیس دموکرات کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا روز آدینه در توییتی نوشت که بایدن باید اطمینان حاصل کند که پیغامدهای قتل وحشیانه خاشقجی فراتر از کسانی که آن را انجام داده اند، به کسی که دستور آن را داده برسد.

شیف نوشت: خون خاشقجی روی دست های ولیعهد است. خون یک ساکن و روزنامه نگار آمریکایی. ما باید جوابگو باشیم. وی همچنین به سی.ان.ان گفت که بایدن باید به عنوان مجازات، از دیدار با ولیعهد پرهیز کند.

سناتور دموکرات رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا هم این گزارش را اولین قدم مناسب خواند اما گفت که امیدوار است اقدامات معینی علیه بن سلمان بخاطر نقش او در این جنایت فجیع انجام گردد.

منندز گفت: ایالات متحده باید به متحدان و دشمنان ما سیگنال روشنی ارسال کند که ارزشهای اساسی، از جمله احترام به حقوق اساسی انسان و کرامت انسانی، سیاست خارجی ایالات متحده را پیش می برد. او اضافه کرد: باید تبعاتی واقعی برای افرادی همچون ولیعهد سعودی وجود داشته باشد...اگر این طور نباشد دیکتاتورها در سراسر دنیا این پیغام را دریافت می نمایند که فرار از مجازات قاعده است.

مارک وارنر رئیس کمیته اطلاعات سنا هم در این باره گفت که وی از دیدن اقدامات دولت جدید برای جوابگویی در خصوص مرگ خاشقجی- که ساکن ویرجینیا آمریکا بود - شادمان شده است.

در طیف جمهوریخواهان نیز صداهایی مشابه به گوش می رسد. مایکل مک کول عضو کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان تگزاس گفت که ایالات متحده باید اطمینان حاصل کند که همه افرادی که در این جنایت هولناک دست داشته اند، جوابگو هستند - از جمله محمد بن سلمان ولیعهد سعودی که اکنون نقش وی در این قتل علنی تأیید شده است.

کاخ سفید گفته است که بایدن میخواهد در روابط بین ایالات متحده و عربستان سعودی بازبینی کند. جن ساکی سخنگوی کاخ سفید نیز گفته است که بایدن میخواهد روابط دولت خود با عربستان سعودی را به وسیله تماس مستقیم با پادشاه سعودی پیش ببرد.

محمد بن سلمان اگرچه رسماً پادشاه سعودی نیست، اما عملاً حاکم عربستان سعودی محسوب می گردد و سرویس های اطلاعاتی و امنیتی عربستان زیر نظر مستقیم او فعالیت می نمایند.

روز آدینه بایدن در مصاحبه ای گفت که او روز پنجشنبه با ملک سلمان پادشاه سعودی به صورت تلفنی تبادل نظر نموده و به صراحت گفته است که قوانین در حال تغییر هستند. بایدن گفت که تغییرات در روابط آمریکا و سعودی روز دوشنبه (فردا) به صورت عمومی اعلام خواهد شد.

بایدن در این مصاحبه تاکید نمود: ما قصد داریم آنها را در خصوص نقض حقوق بشر مسئول بدانیم ...و ما در حال کوشش برای انجام این کار در سراسر دنیا هستیم ، به ویژه در عربستان سعودی.

عدم اعمال مجازات های معین برای ولیعهد سعودی به خاطر قتل خاشقجی، موجب انتقادهای زیادی از جامعه همکاران و دوستان خاشقجی در آمریکا شده است.

سرمقاله واشنگتن پست اقدام بایدن در بازبینی در روابط بسیار گرم عربستان سعودی با آمریکا در دوره ترامپ را تحسین نموده است.

این روزنامه خاطر نشان نموده که طبق قوانین ایالات متحده، بن سلمان باید از سفر به ایالات متحده منع شده و دارایی هایش نیز مسدود گردد.

جامعه روزنامه نگاران حرفه ای آمریکا هم گزارش اخیر را کمی دیر خوانده و اضافه کرد که ولیعهد سعودی باید پیش از این جوابگو می شد . این گروه گفته که بایدن باید این پیغام را بفرستد که کشتن یک روزنامه نگار در همه نقاط کره زمین غیر قابل قبول است.

نیکلاس کریستوف، نویسنده نیویورک تایمز و دوست سابق خاشقجی نیز در ستون خود هیچ موضعی بیان نکرد، جز اینکه بن سلمان را یک قاتل خواند و به طعنه و ناامیدانه گفت که بایدن آماده است این قاتل را به آمریکا راه بدهد.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: عصر ایران
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 9310

به "بلند شدن فریاد مجازات بن سلمان در آمریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بلند شدن فریاد مجازات بن سلمان در آمریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید