عوامل رکود ساز در بازار خودرو

به گزارش جعبه مهر، خبرنگاران: پرونده بازار خودرو در سومین هفته اردیبهشت ماه 1400 هم رشد قیمت را تجربه کرد و هم طعم افت قیمت را چشید. اما نکته قابل تامل در بازار خودروهای پرطرفدار داخلی در هفته سپری شده نوسان اندک قیمت بود.

عوامل رکود ساز در بازار خودرو

به گزارش خبرنگاران، خودروهای پرطرفدار داخلی در هفته سپری شده با نوسان زیر یک درصد روبرو بودند، بطوریکه خودروهای داخلی رشد 500 هزار تومانی تا یک میلیونی تومانی قیمت را تجربه کردند و از سوی دیگر افتی بین دو تا سه میلیون تومان داشتند.

با این شرایط این سوال مطرح می گردد که چه عواملی بر اثرگذار بوده است؟ نوسان قیمت دلار عمده دلیلی است که فعالان بازار خودرو، بالا و پایین شدن قیمت در بازار را به آن نسبت می دهند و معتقدند که در حال حاضر قیمت در به گره خورده است.

عامل بعدی که از آن می توان به نام اثرگذارترین عامل در بازار خودرو یاد کرد به مذاکرات وین باز می گردد، معیاری که تحقق انتظارات مثبت از آن هم می تواند بر بازار خودرو اثرگذار باشد و هم بازار دلار را سمت و سو دهد.

اما در کنار دو عامل اثرگذار مذکور می توان به عوامل دیگری هم اشاره کرد. باز شدن مراکز شماره گذاری و نمایشگاه های خودرو پس از یکماه تعطیلی، در ابتدای هفته جاری هرچند امید خروج بازار خودرو از رکود را برای فعالان بازار خودرو به وجود آورده بود؛ اما عوامل دیگر موجب شدند تا شکست قرنطینه هم نتواند بازار را از رکود خارج کند.

فرایند بازار خودرو

براساس ارزیابی های اجرا شده بازار خودروهای پرطرفدار داخلی در مدت زمان مورد بررسی یا با افت قیمت همراه بوده و یا رشد اندک داشته است. براساس ارزیابی های اجرا شده بیشترین افت قیمت در هفته سپری شده به سه خودرو (ساینا) ، (سمند lx) و (سمند lx با موتور EF7) اختصاص داشته است این خودروها در هفته سپری شده افت دو تا سه میلیون قیمت را تجربه کردند.

قیمت کوییک در بازار خودرو

خانواده کوییک این هفته در میان محصولات سایپا چه فرایندی داشته اند. براساس ارزیابی بازار، کوییک معمولی در هفته سپری شده بدون تغییر و با قیمت 146 میلیون تومان در بازار معامله شد. اما کوییک R رشدی 500 هزار تومانی را ثبت کرد و در بازار با قیمت 154 میلیون تومان این هفته را به خاتمه رساند.

قیمت شاهین در بازار خودرو

از دیگر محصولات سایپا می توان به خودرو شاهین اشاره کرد که اواخر سال گذشته به تعداد محدود و به صورت نمادین به خریداران این خودرو تحویل شد. شرکت سایپا در آن زمان قیمت 268 میلیون تومان را برای این خودرو مشخص کرد و مشخص نیست این خودرو در تحویل رسمی با چه قیمتی به دست خریداران خواهد رسید.

قیمت محصولات پژو در بازار

براساس رصد بازار، خودرو پرطرفدار این شرکت یعنی 206 تیپ 2 این هفته را با رشد یک میلیونی قیمت به خاتمه رساند و در بازار با قیمت 200 میلیون تومان معامله شد.

ارزیابی اجرا شده از بازار نشان دهنده آن است که تیپ 5 این خودرو هم در هفته سپری شده رشد یک میلیونی قیمت داشته و با قیمت 258 میلیون تومان در بازار معامله شد. اما با ارزیابی بازار خودرو می توان گفت پژو 206 صندوقدار دیگر محصول خانواده 206 که همواره توانسته نظر خانواده ها را به خود جلب کند، این خودرو در بازار در محدوده قیمتی 245 میلیون تومان قیمت خورد و بدون تغییر در بازار عرضه شد.

قیمت خانواده سمند در بازار

در میان محصولات سمند LX هم هفته سپری شده را با افت2 میلیونی سپری کرد و قیمت آن به 190 میلیون تومان در بازار رسید.

سمند lx با موتورEF7 هم این هفته افت دو میلیون تومانی داشت و در بازار با قیمت 199 میلیون تومان معامله شد.

اما برخلاف سایر خانواده سمند سورن از دیگر اعضای این خانواده این هفته رشد یک میلیونی قیمت در بازار داشت و با قیمت 241 میلیون تومان در بازار عرضه شد.

قیمت تیبا در بازار

از دیگر محصولات بازار پرتیراژ ها می توان به تیبا صندوقدار اشاره کرد؛ ارزیابی بازار خودرو نشان می دهد که این خودرو این هفته رشد یک میلیون تومانی قیمت داشت و با قیمت 122 میلیون تومان در بازار معامله شد. قیمت تیبا2 معمولی هم با رشدی 1 میلیونی در هفته جاری در بازار به 133 میلیون تومان رسید.

اما ساینا که به لحاظ قیمتی و حتی فرمی هم تراز تیبا است از دیگرخودروهایی است که در این هفته کاهش قیمت داشته است. براساس ارزیابی بازار ساینا درهفته سپری شده با3 میلیون تومان کاهش به قیمت 141 میلیون تومان در بازار معامله شد.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 10684

به "عوامل رکود ساز در بازار خودرو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عوامل رکود ساز در بازار خودرو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید